GoalJetInfo Newsletter
.
 GoalJetInfo Newsletter . Newsletter Subtitle 
November 2002 
.
. . . . . . . . .
Tisztelt Ügyfelünk!

Igéretünkhöz híven a mai napon először veszik kézhez magyar nyelvü hírlevelünket (Newsletter). Tapasztalatunk szerint egyre több az érdeklődő hírlevelünk iránt, ezért a legjobbat szeretnénk mindenki számára nyújtani. Bátran küldjék tovább hírlevelünket barátaiknak, ismerőseiknek is, ahogy eddig is érdeklődés mutatkozott tőlük. Jelen hirlevelünkben folytatjuk a Fractional Program hirdetését, összekötve akciónkkal. Akciónk: az első tíz jelentkező cég között kisorsoljuk azon szerencsést, aki egy Horvátországi négy főre szóló utazást nyerhet repülőgépünkkel. Fontolja meg kedvező ajánlatunkat, és jelentkezzen MOST!

Jelen hírlevelünkben:Ismerj meg bennünket!
.
.
 • GoalJetInfo Newsletter
 • Fractional Klubtagsági Ajánlat
 • Félelem a repüléstől (folyt.)
 • Mit jelentett a CHARTER JÁRAT régen, és ma?
 • Csomagküldő futárok az égről egymotoros repülőgéppel

 • Fractional Klubtagsági Ajánlat
  .
  Napjaink vezetői gyakorta szembesülnek a közlekedés nehézségeivel. A 250 km-es, vagy még annál is nagyobb távolság megtétele valóságos rémálom. Az üzletkötők, üzleti partnerek, team board-ok, vagy igazgatók rettegnek a stressz, baleset, dugók miatt a késéstől. Felmerül hát a kérdés: vajon megengedhető e egy utazás, ahonnan időben vissza lehet térni az irodába anélkül, hogy az egész napja ráment volna? Nyilvánvaló, hogy az autóval történő utazás költséges, időigényes, fárasztó és veszélyes is lehet.

  Mit jelent a klubtagság? A klub egy lépésnyire van attól, hogy a piacot meghódítsa. A programok különböznek egymástól, mindegyik valamiképp függ a repülőgép típusától. A klubtagsággal Ön virtuálisan a repülőgép tulajdonosává válik anélkül, hogy a repülőgép teljes üzemeltetési költségét viselné, mindaddig, míg Ön tagja a rendszernek. - a tagok a tagsággal repülési időt kapnak a klubban a tagságuk ideje alatt és a repülés mennyiségétől függően - éves tagdijat fizet, amely egyéves tagságra jogosít - fix havi díjat fizet, íly módon - csökkentett, kedvezményes óradíjat kap effektiv utazás esetén, így olcsóbban utazhat bármerre.

  Másfajta repüléssel szemben a klubtagság előnye, hogy - nincs üres járat, vagy pozicionálási költségek - nincsenek éjszakázási költségek,várakozási dij - nincs pótlólagos költség a repülőgép pilótáit illetően (napidíj, hotel) - nincs leszállási, kezelési, és étkezési költségek - az indulási időpont egyeztetésének teljes rugalmassága - teljes kényelem, biztonság és hatékonyság - nincs többé nehézség megtalálni a legalkalmasabb repülőgépet (a kapcsolattartás már csak egy megbízható céggel történik, ami azt jelenti, hogy egyetlen számot kell csak hívnia, és csak egy helyen kell egyeztetni). - mindig azonos és jól ismert pilótákkal repül majd - adó visszaigénylési lehetőség - költség megtakarítás, gazdaságosság - hatékonyságot eredményez az időmegtakarítás végett - igényére garantáltan 3-24 órán belül választ kaphat - elsőbbséget élvez

  Mit tegyen, ha a klubrendszerhez kíván csatlakozni: - jelentkezzen nálunk emailben vagy küldjön faxot - jelezze, hogy évente kb. hány órát tervez repülni, hozzávetőlegesen hová - lépjen be a program tagjai közé - fizessen éves tagdíjat és az Ön számára meghatározott havi fix díjat - hívja az ügyintézőinket, amint elkészült az útiterve.

  »

  Félelem a repüléstől (folyt.)
  .
  Folytatva előző hirlevelünkben lévő Félelem a repüléstől c. cikkünket, a mai téma a gépeltérítés miatti félelem. Nézzünk szembe a ténnyel: a levegő nem az ember természetes lételeme. Amikor leszögezzük, hogy agépkocsiközlekedés összehasonlíthatatlanul veszélyesebb, mint a légi közlekedés, akkor hamis csalóka alapelvből indulunk ki, hiszen az egyéni közlekedési eszközt hasonlítjuk össze a tömegközlekedéssel. A repülőgép eltérítés, a terrorizmus veszélye napjainkban a fejünk felett lebeg.

  1.Mit kell tenni, ha hirtelen repülőgépeltérítés kellős közepén találja magát, túszként fogva tartva? Válasz: nagyon keveset. Engedelmeskedjen az utasításoknak, ne próbáljon hősködni. Működjön együtt az eltérítőkkel, készüljön fel némi kellemetlenségre, pl. hogy nem akkor mehet a mosdóba, amikor szeretne, vagy éhezésre, hőségre. Ne követelőzzön, ne kérjen semmit. Keressen magának stressz esetére orvosi segítséget.

  2. Mi lesz, ha gazdátlan poggyászt talál a fedélzeten? Ha a légi utaskísérő nem hisz Önnek, hogy elhagyott poggyászt lát, igenis balhét kell rendezni, és ragaszkodni ahhoz, hogy az utasok beszélhessenek a repülőgép parancsnokával.

  3.Menekülés: Ha a kiszabadítására igyekvő egységek a repülőgépet könnygázzal, fénygránátokkal vagy fegyvertűzzel rohamozzák meg, azonnal vesse le magát a padlóra, és maradjon ott, amíg mindennek vége.

  »

  Mit jelentett a CHARTER JÁRAT régen, és ma?
  .
  Még mindig bizonyos idegesítő fennhangot hordoz. Nem túl régen öregecske, korszerűtlen, telezsúfolt repülőgépek képét idézte elénk. Előfordult, hogy egy légitársaság pár leselejtezett, a hadseregben már feleslegessé vált, olcsón megvásárolható repülőgéppel alakult meg, s nem volt képes a biztonsági előírások minimumát sem teljesíteni. Azóta a charter légitársaságok teljességgel megváltoztak és beilleszkedtek a nyaralási tömegturizmus után kialakult helyzetbe.

  A társaságok sokat takarítanak meg a hirdetéseken vagy a piackutatáson, mert az ülőhelyeket nem közvetlenül az utazni vágyóknak adják el, hanem egyszerre értékesítenek egy nagy csomó helyet vagy akár a repülőgép egész kapacitását utazásszervező irodák részére. A charter légitársaságok nagybani utas szállítást bonyolítanak le a téli és nyári üdülőhelyekre. Nagyon szoros profitkulccsal dolgoznak. Ez függ a repülőgépek kihasználtságától. További előny, hogy gyakorlatilag nem fordulhat elő túlkönyvelés, erre nincs lehetőség

  A menetrendszerű járat műszaki vagy forgalmi problémák vagy akár az utasok hiánya miatt még törölhető. A charter légitársaságok nem törölhetnek egyetlen járatot sem anélkül, hogy meg ne próbálnának valamilyen más repülőgépet kibérelni. A fedélzeten felszolgált étel-ital és az utas szórakoztatás minősége különösen a hosszú távú útvonalakon összehasonlítható a menetrendszerinti járatokon biztosított színvonallal. Negatívuma: Ha egyszer a jegyet megvásárolták, nincs mód kicserélni azt.(és nem biztos, hogy mindig lazac lesz a menü.)

  »

  Csomagküldő futárok az égről egymotoros repülőgéppel
  .
  Régebben átlagosan a Lille- körzetben napi mintegy ezer csomagot szállított a Federal Express. A kis-, a nagy-, és mindenféle formájú csomagokat, mivel a Federal Express ugyanúgy elszállítja a leveleket, iratokat vagy a nagy terjedelmű tárgyakat, mint pl. a 747 es futómüvét AOG-ben (repülőgép a földre): sürgősségi küldeményként, de ugyanakkor a legmagasabb áron). Akkoriban három órát kellett számolni a vámoltatásra és a válogatásra. 7.óra 40-kor felszálltak, és a Federal Express kis csapata máris a levegőben volt, a célállomás Lyon és Nizza az egyik gép számára, a másiknak Nantes és Bordeaux, a harmadik számára Toulouse. Ezekből a városból történt a várva-várt csomagok szétszórása a Federal Express által garantált időn belül: 24-48 óra, a csomag feladási helyétől függően. Egyik lépésről a másikra a határidő tehát lecsökkenthetetlen; a szállításban bekövetkezett bármiféle késedelem felbolygathatja a rendszert.

  Ez a nemzetközi csomagszállítók munkájának sava- borsa. Az erőteljes fejlődésben lévő csomagszállító tevékenységnek magától értetődő módon erős konkurenciával kellett szembenéznie, amikor ennek ellenére 1984-ben a Federal Express megnyitotta Brüsszelben az európai központját. Ekkor még csak 120 csomagot kezelt naponta. Csodálkozunk is, ha látjuk, hogy akkor már egymotoros gépet használtak szállításra, és hogy Franciaországban, az USA-ban és Kanadában teher- és csomagszállításra is hitelesítették az első egymotoros repülőgépet. A Federal Express vetette be elsőként ezt a gépet megrendelve 1985-ben az első 30-at ebből cargo szállításra, és 70 másik rendelését is tervbe vették az USA-ban lévő regionális hálózatuk fejlesztése céljából.

  Ösztönzésükre a gyár a megrendelt géptípus sárkányát meghosszabbítva eltávolítható poggyásztérrel alakította ki, megnövelve a gép teherbíró kapacitását, s emellé a Federal Express is leadta voksát. Mivel a repülések két hajózóval történnek, a kétmotoros gépekkel szemben az egymotorosok előnye, hogy a fel- és a leszállási plafon minimumát 600-ról 400 lábra korlátozták. A teljes köd igen ritka, de ilyen esetekben a Federal Express a szokásos repülőjáratokat vagy földi szállítási hálózatot használ, ám egymotorossal a szolgáltatásokat a legtöbb esetben el lehet végezni.

  Nálunk a Royal Express Futárszolgálati Kft. 1993-ban alakult 100%-os magyar tulajdonnal. A cég nemzetközi futárszolgálati tevékenységét a Federal Express Corporation kizárólagos magyarországi képviseleteként végzi a világ több, mint 220 országába, így Magyarországon is. Sopronban, Veszprémben, Nyíregyházán, Debrecenben, Szegeden, Pécsett és Zalaegerszegen müködnek képviseleti irodáik. A Federal Express 624 repülőgépe és 45.000 kamionparkja biztosítja, hogy megrendelői a világ bármely pontján a megszokott magas színvonalú szolgáltatást vehessék igénybe. Munkatársaik különös gondossággal kezelik küldeményeit és mindent megtesznek a gyors és pontos kézbesítés érdekében. Világszerte naponta mintegy 3,1 millió darab csomagot szállítanak. Szolgáltatásaik igénybevétele az Ön szolgáltatását is magasabb szintre emeli.

  »

  GoalJetInfo Newsletter
  A 2001-ben alakult GoalJet Aviation Kft. nem menetrendszerü légiszállítás, üzleti repülés, charter és cargo szállítás, repülőgép bérlés és repülésoktatásra szakosodott cég. Magyarországi illetve közép-európai kis- és középvállalatok, multinacionális cégek, üzletemberek megrendelésére nyújt légi szállítási szolgáltatásokat.

  A GoalJet-tel a repülőgépes utazás előnyös, mert elkerülheti az autóvezetéssel járó fáradalmakat, nő a munka-teljesítőképessége, így több energia jut ügyfelei számára. Velünk hamar célba ér. Közel 1500 repülőtér áll rendelkezésünkre azon 600-on túlmenően, amiket kereskedelmi légitársaságok vesznek igénybe.

  Mi alkalmazkodunk az Ön igényeihez : egyénre szabott éves szerződések és ajánlatok, 2100 célállomás Kelet-, Nyugat- és Közép-Európában gyors kiszolgálás, különös áru- és csomagszállítás.

  Városnézés és repülés oktatás : GoalJet Aviation-el a légiséta során megismerheti környezetét, országát, nappali vagy akár éjszakai repülés, városnézés során (Budapest vagy Dunakanyar by Night). Egyéni, vagy kiscsoportos repülőoktatásra, ejtőernyőzésre is lehetőséget nyújt. Ha már Ön rendelkezik pilóta szakszolgálati engedéllyel, és szeretne továbbfejlődni (müszeres repülés, éjszakai kiképzés), esetleg mürepülést tanulni, az erre vágyók számára is lehetőséget biztositunk.

  Find out more....

  .
  .
  .
  .
  . Quick Links...

  Register Now

  Last Month's Newsletter

  Related Topics

  Our Sponsors

  Additional Services

  send page to a friend

  .
  .
  .


  Join our mailing list!
  .

       email: info@goaljetaviation.com
       voice: +36209450168
       web: http://www.goaljetaviation.com

  .
  GoalJetinfo · Petöfi Sandor u. 9. · Budapest · 1052 · Hungary

  Forward email

  SafeUnsubscribe(TM)
  This email was sent to info@goaljetaviation.com, by GoalJetinfo.
  Update your profile |Instant removal with SafeUnsubscribe™ | Privacy Policy.

  Powered by
  Constant Contact

  .